skip to main content

Over

De voordelen van ketenoptimalisatie

‘Zonder het te weten geven praktijkhouders in de eerstelijnszorg zoals fysiotherapeuten, tandartsen, huisartsen en podotherapeuten onnodig veel geld uit. Omdat ze de bedrijfsprocessen niet scherp in beeld hebben. Dat zou ze zo 8% procent aan overhead kunnen schelen. Wat je daarvoor nodig hebt? Inzicht in je processen, zorginhoudelijk én financieel

Meestal gaat het zo: ergens in het tweede kwartaal heb je als praktijkhouder de jaarcijfers binnen en denk je te weten of de praktijk er vorig jaar goed voor stond. Zolang er plussen staan, geef je jezelf een schouderklopje. En als er minnen staan? Weet je dan aan welke knoppen je moet draaien om kosten te besparen?

Het zijn vragen die Rens van Wijngaarden zich de afgelopen jaren regelmatig stelde en die hij steeds vaker om zich heen hoort, vooral nu het niet iedere praktijk meer voor de wind gaat. Maar dat hoeft niet, volgens Van Wijngaarden. Hij spreekt uit ervaring. Hij is eigenaar van 4 succesvolle praktijken in Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Daarnaast is hij druk met zijn adviesbureau RSW Zorgadvies om beroepsverenigingen te adviseren om op een andere manier leden te verbinden via een  Ecosysteem voor beroepsverenigingen . Zijn succes geeft hij vorm in een portal voor zorgverleners: Het Praktijkdashboard.

Na het uitvoeren van een praktijkscan heeft u als praktijkhouder een perfect beeld van hoe goed uw praktijk scoort ten opzichte van andere praktijken en zorgen we samen voor de nodige verbeteringen.

Het Praktijkdashboard

Via dit portal hebben praktijkhouders altijd een actueel online overzicht van alle zorginhoudelijke en financiële aspecten van de praktijk. Dit overzicht ontstaat door de integratie van een digitale boekhoudstraat en een digitale zorgstraat. Rens zorgde voor de koppeling van een aantal bestaande applicaties, die nu automatisch gegevens met elkaar uitwisselen en ontwikkelde samen met Vision Planner een financieel realtime dashboard. De applicaties achter de portal zijn toegankelijk via Single Sign On (SSO), één van de drijfveren voor Rens. ‘Je hoeft dus niet eerst van het ene pakket en daar drie codes invullen naar het andere pakket om ook daar weer van alles in te voeren, daar heb ik me altijd aan gestoord’. Nu wordt alles automatisch verwerkt doordat bestaande applicaties onderling communiceren. Met één klik zit ik in het systeem en zie ik mijn trendanalyse en de omzet en kosten van deze maand. Het enige dat ik moet doen, is elke week mijn boekhouder de cijfers in de digitale boekhoudstraat laten invoeren en mijn therapeuten de zorginhoudelijke gegevens laten registreren.  Kortom, inzicht door overzicht.’