skip to main content
In de praktijk

Fysiotherapeutisch Instituut Alkmaar

We hadden behoefte aan inzicht in wat er aan geld uitgaat en hoe, en waar het blijft

LEES HET VERHAAL

De basis moet kloppen

Voordat we met het Praktijkdashboard zijn begonnen hebben we eerst keuzes gemaakt in welke software we gingen gebruiken. We kozen daarbij voor Intramed als EPD systeem voor agendabeheer en verslaglegging. Onze secretaresse en de fysiotherapeuten zorgen voor een juiste basisregistratie, onze backoffice dame zorgt voor het verwerken van de retoursinformatie en het digitaal aanleveren van bonnetjes waarna ons administratiekantoor Syfers Fysiotherapie, partner van Praktijkdashboard, de volledige boekhouding wekelijks verwerkt.

Hoe zag het proces eruit

Ivo  Schoffelen, directeur van Syfers, verzorgde met zijn team binnen een aantal weken de implementatie van de boekhoudstraat voor onze praktijk. Daarbij hebben ze onze praktijk zo begeleid dat onze backoffice dame is op gelijnd als sparringpartner . Vooral het aansluiten van de boekhoudstraat is heel secuur gebeurt waarbij zelfs Intramed zo is aangepast dat er een goede koppeling is met Twinfield als boekhoudpakket. Het debiteurenbeheer vind nu ook niet meer plaats in Intramed maar in Twinfield. Het boekhoudpakket is ingericht conform format van het Praktijkdashboard zodat we op locatie en medewerker niveau kunnen sturen.

Het resultaat

We maken nu minder kosten dan voorheen en krijgen er meer voor terug. De resultaten van de praktijkscan die Rens heeft afgenomen hebben we doorgevoerd en in combinatie met het Praktijkdashboard scheelt ons dat alleen al zo’n 8% aan bedrijfskosten, nog los van de efficiencyslag die we ermee gaan maken. We maken nu bewuste keuzes. Zo weten we inmiddels dat de stijging van onze energiekosten acceptabel is. We hebben overal LED-verlichting in de veronderstelling dat die ons energie bespaart maar is dat ook zo? Als je daarover geen vragen stelt, toets je ook je veronderstelling niet. Door op zoek te gaan naar de antwoorden op je vragen kun je bewust tot actie overgaan. Zoek je geen antwoorden, dan moet je niet met Praktijkdashboard gaan beginnen. We zijn vooruitstrevend en dat eisen we ook van de partijen met wie we samenwerken. En dat hebben we gevonden met Praktijkdashboard en hun partner Syfers Fysiotherapie .

“Dankzij het Praktijkdashboard zijn we geen tijd kwijt aan onnodig veel inloggen en weten we altijd hoe we ervoor staan”

In de praktijk

Maak kennis met de praktijken waarmee wij samenwerken

Wouter Post
Sportmedisch centrum Fysiomed

Voordat wij gingen samenwerken met Rens , hadden wij nauwelijks zicht op de geldstromen en het rendement van de praktijk. Dankzij het Praktijkdashboard koppelen wij nu ‘realtime’ alle zorginhoudelijke gegevens aan de financiële gegevens. Hierdoor weten wij tot achter de komma hoe wij er in de praktijk voor staan. Banken en stakeholders kijken nu graag met ons mee.